Kako Odabrati Savršenu Vjenčanicu

Planiranje vjenčanja može biti uzbuđujuće, ali i izazovno iskustvo. Jedan od najvažnijih aspekata vjenčanja je odabir savršene vjenčanice. S obzirom na to da će to biti jedan od najposebnijih dana u vašem životu, želite izgledati prekrasno i osjećati se samopouzdano. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako odabrati savršenu vjenčanicu za vaš poseban dan.

vjencanje vjencanica odabir vjencanice
Photo: Pexels
 • Istražite stilove vjenčanica: Prije nego što započnete s probama vjenčanica, istražite različite stilove kako biste dobili ideju o tome što vam se sviđa. Pogledajte modne časopise, vjenčane blogove i web stranice kako biste pronašli inspiraciju. Imajte na umu svoje tjelesne proporcije i osobni stil kako biste odabrali vjenčanicu koja će vam najbolje odgovarati.
 • Odredite budžet: Vjenčanice dolaze u različitim cjenovnim rangovima, stoga je važno da unaprijed odredite svoj budžet. Na taj način možete ograničiti svoje pretraživanje na vjenčanice koje su u vašem rasponu cijena i izbjeći eventualno razočaranje.
 • Pronađite pouzdanog dizajnera ili prodavača vjenčanica: Pronalaženje pouzdanog dizajnera ili prodavača vjenčanica ključno je za dobivanje visokokvalitetne vjenčanice. Proučite recenzije i tražite preporuke od prijatelja koji su nedavno vjenčani. Posjetite različite salone vjenčanica kako biste imali širi izbor i priliku isprobati različite stilove.
vjencanje vjencanica odabir vjencanice 1
Photo: Pexels
 • Razmislite o svojoj figuri: Različiti stilovi vjenčanica ističu različite dijelove tijela. Važno je da odaberete vjenčanicu koja najbolje pristaje vašoj figuri i ističe vaše najbolje atribute. Ako imate oblik tijela “kruške”, haljine s A-krojem mogu naglasiti vašu tanju gornju polovicu tijela. Za figuru u obliku “pješčanog sata”, korzetni stilovi su izvrsni za isticanje vaših oblina. Pronađite stil koji vam najbolje odgovara i u kojem se osjećate najudobnije.
 • Povedite sa sobom povjerljivu osobu: Kada idete na probu vjenčanica, povedite sa sobom osobu kojoj vjerujete i koja će vam pružiti iskrenu povratnu informaciju. Može biti vaša majka, sestra ili najbolja prijateljica. Njihovo mišljenje i podrška bit će od velike pomoći prilikom donošenja odluke.
 • Isprobajte više stilova: Iako već imate određenu predodžbu o tome kakvu vjenčanicu želite, budite otvoreni za isprobavanje različitih stilova. Ponekad se dogodi da vjenčanica koju niste ni zamislili izgleda savršeno na vama. Isprobavanje različitih stilova također vam pomaže da razumijete što vam se najbolje sviđa i pristaje.
vjencanje vjencanica odabir vjencanice 2
Photo: Pexels
 • Uzmite u obzir temu i mjesto vjenčanja: Ako imate određenu temu ili mjesto vjenčanja, razmotrite ih pri odabiru vjenčanice. Na primjer, za vjenčanje na plaži možete odabrati lagani materijal i jednostavniji stil. Ako je vaše vjenčanje formalno, možda ćete preferirati vjenčanicu s više slojeva i ukrasa. Važno je da se vjenčanica slaže s cjelokupnom atmosferom vašeg vjenčanja.
 • Razmotrite udobnost: Osim izgleda, važno je da se osjećate udobno u svojoj vjenčanici. Pripazite na materijale i krojeve koji vam najviše odgovaraju. Također, razmislite o tome kako ćete se kretati u vjenčanici i možete li se lako nositi s njenom težinom.
 • Vremenski okvir: Planirajte unaprijed kada ćete početi tražiti vjenčanicu. Neki dizajneri zahtijevaju dug vremenski okvir za izradu vjenčanica, stoga je važno biti svjestan rokova. Također, pripazite na vrijeme za izmjene i prilagodbe kako biste osigurali da vjenčanica savršeno odgovara vama.
vjencanje vjencanica odabir vjencanice 3
Photo: Pexels
 • Rezerva: Osim vjenčanice, razmislite i o rezervnoj haljini u koju se kasnije možete presvući, kao i o udobnijim cipelama. Ipak ste vi zvijezda tog dana i mora vam biti udobno slaviti cijelu noć 🙂
 • Prilagodbe i odabir veličine: Većina vjenčanica zahtijeva određene prilagodbe kako bi savršeno odgovarale vašem tijelu. Prilikom odabira vjenčanice, pitajte salon vjenčanica o postupku prilagodbe i troškovima koji su uključeni. Također, imajte na umu da se veličine vjenčanica često razlikuju od standardnih veličina odjeće, stoga se ne obeshrabrujte ako morate odabrati veću veličinu nego što inače nosite.
 • Dodaci: U salonu vjenčanica se raspitajte o dodacima koji su uključeni u cijenu i koje želite imati; rukavice, veo, kruna, suncobran…
vjencanje vjencanica odabir vjencanice 4
Photo: Pexels
 • Kapara: Raspitajte se o visini kapare te popratnim troškovima pri povratu vjenčanice (kemijsko čišćenje itd.). Potpisujete li ugovor sa salonom vjenčanica, pročitajte ga dobro, uključujući i sitna slova, kako bi izbjegli kasnije nesporazume.
 • Sajam vjenčanja: Raspitajte se održavaju li se u vašem gradu Sajmovi vjenčanja te provjerite najnovije trendove, pogodnosti i raspoložive salone.
vjencanje vjencanica odabir vjencanice 5
Photo: Pexels

Odabir savršene vjenčanice može biti zabavan proces ako imate pravu strategiju. Slijedite ove savjete, budite otvoreni za nove ideje i slijedite svoje srce. Kada pronađete vjenčanicu koja vam donosi osmijeh na lice, znat ćete da ste pronašli onu pravu.

Nadamo se da smo vam ovim savjetima barem malo olakšali potragu za savršenom vjenčanicom koja će u potpunosti odgovarati vašem stilu i osobnosti te biti i predivna uspomena na taj poseban dan.

P.s. Zatrebate li još savjeta oko planiranja vjenčanja, provjerite naš personalizirani Wedding Planner! Pravi je mali asistent 😉

magical book lab vjencani album wedding book foto knjiga 3
Photo: Tomislav Bagarić, arhiva Magical Book Lab

P.s.s. Poželite li ovjekovječiti fotografije s vjenčanja (i svoju savršenu vjenčanicu) u printanom obliku, ovdje je naša ponuda Wedding Booka! Ponuditi ćemo vam izradu cijelog dizajna unutrašnjosti albuma kao i korica te unos najdražih videozapisa s vjenčanja putem QR kodova. Spremni za multimedijalnu avanturu? Mi jesmo 😉

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica je praznaNatrag u trgovinu
   Calculate Shipping