Savjeti Kako Napraviti Odlične Fotografije

Listanje starih albuma fotografija obično je neprocjenjiva zabava.

Fotografije imaju neku posebnu moć da nas nasmiju i raznježe. Poput vremenske kapsule, odvode nas na luda putovanja i avanture sjećanjima.

food coffee brunch cafe 3326355
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Ups, zažmirio sam

Možda se mlađim generacijama već sad čini nemogućim, ali prije pametnih telefona, fotografiralo se foto-aparatima.

Fotografiju si mogao vidjeti tek nakon razvijanja filma u lokalnom foto studiju. Fotkali su se najčešće samo važniji događaji – rođendani, proslave, izleti i  putovanja i to na foto filmu od samo 24 ili 36 „šansi“. Zato se namještao uvježbani foto-smiješak, išlo na frizuru, mamilo djecu slatkišima u zamjenu za 5 minuta mirnog poziranja…da bi nakon razvijanja obično saznali kako je fotkaispala mutna, glavni lik na njoj žmiri, a sporedni likovi imaju izraze lica za puknuti od smijeha.

No  najvažnije je da je trenutak uhvaćen, zabilježen i zapamćen. Upravo oni najsmješniji nerijetko su postali najdraže uspomene.

photo of family sitting on tree log 3204088
Photo by Harrison Haines from Pexels

Fotografiranje je IN

Danas to izgleda malkice drugačije.

Šansi za namjestiti se za fotografiju imamo beskrajno puno, brišemo ih i uređujemo do savršenstva, kamere nosimo svuda sa sobom u džepu, fotografije možda više ne razvijamo i ne lijepimo u albume, ali ih i dalje volimo.

I dalje imaju moć kojom nas zbližavaju i čine sretnima.

woman taking a photo of herself with white dog 1198869
Photo by Yuliya Strizhkina (Cartier) from Pexels

Kako i mi jako volimo fotografije, htjeli smo vam predložiti isprobavanje nekoliko trikova kojima ćete postići odličan efekt i napraviti ludo posebne fotografije.

Vjerujemo kako vaši pametni telefoni već imaju ugrađene kamere s nizom opcija, ali i pokoji savjet za igru s fotografijama isto nije na odmet, zar ne?

photo of bed of lavender flowers 1272574
Photo by Pexels

5 trikova za još efektnije fotke

 1.   Fotkanje kroz sunčane naočale

Sunčane naočale mogu poslužiti kao odličan filter za fotografiju kojoj kasnije nije potreban filter. Pričekajte da uvjeti budu baš onakvi kakve želite, postavite staklo sunčanih naočala neposredno ispred kamere, odaberite jasan fokus i fotkajte. Boje koje ćete dobiti mogu vas ugodno iznenaditi. Poigrajte se raznim bojama stakla i napravite svoju savršenu fotku.

2. Fotka u bazenu

Za super fotografiju u bazenu, može vam poslužiti obična dublja i šira prozirna čaša ili posuda. Mobitel stavite u čašu kamerom prema dolje, čašu zatim staviti u vodu do pola i fotkajte za efekt podvodne kamere. Svakako pripazite da vam pritom voda ne uđe u čašu i smoči mobitel, osim ako nemate one vodootporne 🙂

pool 519453 1920
Photo by Pixabay

3.   Prirodni osmijeh

Naviku da za fotkicu kažete „sir“ ili „cheese“ zamijenite navikom izgovora riječi „money“ koja će se pobrinuti za vaš sretniji i prirodniji osmijeh.

4.   Za osvjetljenje lica poput foto-modela

Isprobajte napuniti zrakom običnu bijelu plastičnu vrećicu i tako ju zavezati. Zatim sa stražnje strane vrećice držati upaljenu ručnu bateriju i podići ovu priručnu „instalaciju“ pored svog lica, stati ispred neke tamnije pozadine te fotkati svoj portret. Rezultat neće izostati.

5.    Vertikalna panorama

Fotkajte osobu ispred neke zgrade tako da namjestite opciju panorama na snimanje od poda prema gore. Fotka ispadne jako cool.

photography 731499 1920
Photo by Pixabay

Fotka kakvu god poželiš

A ako već imate svoje omiljene fotografije, izdvojili smo za vas i nekoliko web stranica koje nude garantiranu foto zabavu:

 • LoonaPix će vas zabaviti satima jer na njemu možete svojim fotografijama birati okvire, pretvarati ih u umjetnička djela ili ih ubacivati na razne štosne predloške
 • Festisite Money omogućuje vam da stavite svoje lice ili lice prijatelja na razne stare i strane novčanice, igraće karte ili npr. poznate Wanted plakate
 • In20Years će vam pomoću fotografije odati kako ćete izgledati za dvadesetak godina
 • FACEinHOLE će ubaciti vaše lice na tijelo super-junaka, glumaca i glumica, likova iz crtića, postera…
magical book lab foto knjiga knjiga uspomena baby book radosnica moja prva knjiga spomenar baby shower
Photo: Magical Book Lab

Uživajte u kreiranju svojih foto uspomena! Ulovite trenutke i učinite ih vječnima.

A ako ih poželite sačuvati u posebnim personaliziranim foto knjigama, slobodno nam se javite!

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica je praznaNatrag u trgovinu
   Calculate Shipping